Senaste inläggen

Fönster Till Sportanläggning
Att välja fönster till en sportanläggning
by Fönsterbyte Stockholm/ on 21 Jan 2024

Att välja fönster till en sportanläggning

Att välja rätt fönster till en sportanläggning är en kritisk beslutspunkt för att skapa en trivsam och funktionell miljö. Fönstren har en direkt påverkan på belysning, ventilation och energieffektivitet, vilket gör det viktigt att göra ett genomtänkt val. Här är en guide som tar dig igenom fönsterbyte processen steg för steg. Utred de Specifika Kraven för Sportanläggningen Innan du börjar välja fönster, analysera vilka aktiviteter som kommer att äga rum inom anläggningen.

Glidhängda Fönster
Därför ska man välja glidhängda fönster?
by Fönsterbyte Stockholm/ on 09 Feb 2023

Därför ska man välja glidhängda fönster?

Det är inte alltid så lätt att välja rätt fönster vid ett fönsterbyte. Det finns många olika typer av fönster att välja på och valen kan kännas oändliga. Ett av valen man ställs inför är hur man vill öppna sitt fönster. Skall det vara fast, vara sidohängt, öppnas utåt eller inåt? Ett val som många kanske inte tänker på är glidhängda fönster. Denna typen av fönster går att vrida både upp och ner, i 180 grader.

Välja Fönster
Välja fönster till din bostad
by Fönsterbyte Stockholm/ on 22 Sep 2022

Välja fönster till din bostad

Fasta fönster, glidhängda fönster eller en spröjsad modell? Att välja fönster kan kännas som ett stort projekt men faktum är att det inte behöver vara särskilt svårt. Om du behöver fönsterbyte Stockholm finns vi här för att hjälpa dig i urvalet av olika alternativ. Vi kan guida dig till rätt val oavsett om det gäller fönsterbyte på flerfamiljsbostad eller privatägd villa. Med mångårig erfarenhet och ett kunnigt team gör vi det enkelt för dig.

Pvc-Fönster
Hitta billiga Pvc-fönster online
by Fönsterbyte Stockholm/ on 24 Aug 2022

Hitta billiga Pvc-fönster online

Det är inte konstigt att pvc-fönster har blivit så populärt. Det är nämligen helt underhållsfritt och kan aldrig ruttna. Om du vill höja värdet på din fastighet är det värt att kolla upp ett fönsterbyte Stockholm och byta till denna typ av fönster. Då gör du en investering för framtiden. Denna typ av fönster finns i många olika modeller och passar således i alla bostäder. Det gäller bara att hitta rätt modell.

Måla Fönster
Hur ofta ska man måla fönster?
by Fönsterbyte Stockholm/ on 20 Jul 2022

Hur ofta ska man måla fönster?

Hur ofta du behöver måla fönster beror på flera orsaker. Först och främst så är kvalitet på arbetet senast du målade dina fönster avgörande. Har du tidigare låtit göra energisnåla fönster så kan du i regel räkna med att jobbet har blivit väl utfört och du kan därför ofta vänta sju till tio år innan det åter är dags. När du väl behöver måla om dina fönster så hjälper någon av våra erfarna medarbetare gärna till.

Byta Fönster
Funderat på att byta fönster? Vi gör jobbet åt dig!
by Fönsterbyte Stockholm/ on 16 May 2022

Funderat på att byta fönster? Vi gör jobbet åt dig!

Vi på Fönsterbyte Stockholm har många års erfarenhet av att byta och renovera fönster. Vi erbjuder dig en kostnadsfri konsultation och du kan själv välja om du vill ha hjälp att sätta in nya fönster eller om du vill att vi ska renovera dina befintliga. Vi byter dina fönster Hos oss kan du få hjälp att byta dina fönster vilket alternativ du än väljer. Det kan vara antingen att renovera din fönster du har sedan tidigare, kanske är det vackra träfönster som behöver kittas och målas om eller så har du köpt nya PVC-fönster som är underhållsfria som du behöver hjälp att sätta in.

Nya Fönster
Sätt in nya fönster
by Fönsterbyte Stockholm/ on 14 Apr 2022

Sätt in nya fönster

Något som kan göra underverk för en fastighet är att sätta in nya fönster. Det finns många fördelar med detta. Först och främst får hela fastigheten ett snyggare utseende. Sedan kommer du också kunna spara på dina energikostnader. Du kan göra ett fönsterbyte i Stockholm tillsammans med en professionell hantverkare. Det sparar dig mycket tid och du kan vara säker på att det blir korrekt gjort. Det är två stora fördelar.

Fönsterbyte
Fönsterbyte – hur lång tid tar det?
by Fönsterbyte Stockholm/ on 18 Mar 2022

Fönsterbyte – hur lång tid tar det?

I genomsnitt kan vi byta 2-4 fönster på en dag men det beror på hur komplicerat bytet är och på vilken typ av hus och fasad som kunden har. I den tiden räknas in att plocka ut nuvarande fönster, montering av de nya fönsterna och fönsterbleckena. Planering och förberedelser För att fönsterbyte ska bli lyckat krävs en del planering och förberedelser som också tar sin tid. Det finns flera olika typer av fönster att välja mellan och du behöver bestämma dig för vilken typ som passar ditt hus.

Fönsterbyte
Fördelar och nackdelar med fönsterbyte under vinterhalvåret
by Fönsterbyte Stockholm/ on 04 Jan 2022

Fördelar och nackdelar med fönsterbyte under vinterhalvåret

Många undrar om det är bäst att byta fönster på sommaren eller på vintern, och det är inte ovanligt att man tror att ett fönsterbyte på sommaren är bättre, just för att det är varmt ute. Saken är dock den att det går fort att byta ut dina fönster om man anställer ett proffs, och det finns faktiskt en hel del fördelar med att byta på vintern istället. Dels är det lättare att märka om fönstren behöver bytas när man känner att det blir dragit, och fönsterbytet brukar sedan göra underverk för temperaturen inne.

Nya Träfönster
Därför ska du skaffa nya träfönster
by Fönsterbyte Stockholm/ on 09 Dec 2021

Därför ska du skaffa nya träfönster

Om du går i tankar att byta fönster bör du överväga att sätta upp nya träfönster. De är inte bara vackra att se på utan även väldigt energieffektiva. De passar såväl klassiska hus som lite mer moderna fasader. Vi på Fönsterbyte Stockholm kan guida dig rätt och hitta rätt fönster till din fasad. Om du sköter om träfönsterna på rätt sätt kan de hålla i flera år utan några problem.

PVC-Fönster
Värt att veta om PVC fönster
by Fönsterbyte Stockholm/ on 04 Sep 2021

Värt att veta om PVC fönster

PVC fönster, som även kallas plastfönster, har snabbt blivit väldigt populära i moderna hus. Förutom att de, i stort sett, är underhållsfria, har fönster av PVC även andra fördelar. Tidigare hade plastfönster ett lite skamfilat rykte, men idag har det förändrats och de PVC-fönster vi ser idag är helt annorlunda än tidigare versioner. De har en modern design, är energivänliga och kostar inte skjortan. Då alla dessa är eftertraktade egenskaper har efterfrågan på PVC-fönster ökat avsevärt den senaste tiden.

Fönsterrenovering
Så ska du tänka kring fönsterrenovering
by Fönsterbyte Stockholm/ on 30 Aug 2021

Så ska du tänka kring fönsterrenovering

Då och då bör dina fönster genomgå en komplett fönsterrenovering. Om du är händig kan du renovera fönster själv, annars bör du ta hjälp av en professionell firma. Vi på Fönsterbyte Stockholm kan se exakt vad dina fönster behöver och se till att hela din fastighet får nytt liv. Om du vill göra det på egen hand är det mest lämpligt att göra det under våren eller sommaren när det är fint väder.

Fönsterbyte
Fönsterbyten – hur mycket kostar det?
by Fönsterbyte Stockholm/ on 15 Jul 2021

Fönsterbyten – hur mycket kostar det?

Kostnader för fönsterbyten kan naturligtvis variera mycket, men det finns några viktiga saker som är bra att tänka på. När du ska beställa en fönsterbytare är det alltid bra att begära in offerter från flera firmor på en gång. På så vis kan du jämföra offerterna med varandra och välja det företag som har de lägsta priserna eller som uppfyller andra önskemål som du har. Många företag erbjuder paketpriser, men det går lika bra att själva köpa in sina fönster och sedan låta Fönsterbyte Stockholm göra själva installationen.

Fönsterbyte
Sänkta uppvärmningskostnader vid fönsterbyte
by Fönsterbyte Stockholm/ on 10 Feb 2021

Sänkta uppvärmningskostnader vid fönsterbyte

Ofta blir det aktuellt med ett fönsterbyte när fönster börjar se gamla och slitna ut och förstör helhetsintrycket av fastigheten. men faktum är att det kan bli riktigt lönsamt att byta fönster. Genom att välja ett energifönster med lågt U-värde kan du nämligen väsentligt minska husets uppvärmningsbehov och därmed sänka kostnaden för uppvärmning. På så sätt betalar sig merkostnaden för ett dyrare och bättre fönster. Vi på Fönsterbyte Stockholm kan hjälpa dig med hela eller delar av arbetet.

Byta Fönster
Att tänka på innan du ska byta fönster
by Fönsterbyte Stockholm/ on 30 Nov 2020

Att tänka på innan du ska byta fönster

Ett fönsterbyte kräver viss tid och eftertanke. Det första som du ska tänka på när du ska byta fönster, utöver att göra upp en budget, är om de modeller du är intresserad av kommer harmonisera med den övriga stilen på huset. Priset på fönstren beror på en mängd faktorer som material, storlek och u-värde. U-värdet anger hur väl de nya fönstren kommer isolera. Här lönar det sig att satsa på nya fönster med ett högt u-värde.

Fönstermålning
Dags för fönstermålning på huset?
by Fönsterbyte Stockholm/ on 10 Sep 2020

Dags för fönstermålning på huset?

Alla bostäder behöver regelbundet underhåll av såväl fasader som fönster. Fönster är husets ögon och välskötta fönster gör mycket för det intryck som huset ger. Även fönster behöver givetvis bytas ut med jämna mellanrum liksom andra delar av huset, men däremellan är en årlig översyn att rekommendera. Att se över de småskador som kan ha uppstått, särskilt under vinterhalvåret, är en god idé och om färgen börjat flagna kan en fönstermålning bli aktuell.

Nya Fönster
Förändra din bostad med nya fönster
by Fönsterbyte Stockholm/ on 07 Sep 2020

Förändra din bostad med nya fönster

Fönster gör mycket för en bostads utseende och med nya fönster ger du huset ett riktigt ansiktslyft. Du kan antingen renovera eller helt byta ut dina befintliga fönster, men det som kanske gör störst förändring för intrycket av huset är att lägga till helt nya fönster. Kom ihåg bygglovet för helt nya fönster Om du äger din bostad kan du lägga till ett eller flera nya fönster på din fasad. Ett nytt fönster förändrar inte bara fasaden utan ger ett helt nytt ljusintag i valfri del av huset.

Fönstermålning
Fönstermålning utomhus och inomhus
by Fönsterbyte Stockholm/ on 24 Aug 2020

Fönstermålning utomhus och inomhus

Fönster får utstå alla typer av väder och vind, vilket gör att fönstermålning blir en viktig del i underhållet av fastigheten. Det är viktigt att vara noga med underarbetet för att undvika att karmen och bågen runt fönstret inte blir i för dåligt skick, då det kan bli en stor kostnad. Det finns några moment att gå efter för att få fönstermålningen att se nymålad ut även efter flera år.

Treglasfönster
Klimatsmart hem med nya treglasfönster
by Fönsterbyte Stockholm/ on 15 Mar 2020

Klimatsmart hem med nya treglasfönster

Treglasfönster har blivit allt mer populärt. Anledningen är dess funktion som både stänger ute buller och andra ovälkomna ljud, samtidigt som det håller inne värme. Därmed kan energikostnaderna och även u-värdet som anger hur en byggnadsdel som till exempel en vägg eller fönster isolerar, hållas nere. Den här typen av fönster används ofta när byggnaden ska förses med stora fönsterytor eftersom fönstrets storlek står i direkt korrelation med energieffektiviteten. Det här kan man till exempel se när det gäller storleken på fönster när det gäller hus byggnad under olika decennier och århundraden.

Bra Hantverkare
Vikten av att välja en bra hantverkare
by Fönsterbyte Stockholm/ on 28 Feb 2020

Vikten av att välja en bra hantverkare

Enligt en nyhet som publicerats i februari 2020 har ett byggföretag och en husägare hamnat i konflikt efter att husägaren fått problem med fukt, tre år efter att hon anlitat hantverkaren för fönsterbyte. Anledningen till att fuktskada uppstått är för att det finns en del fel då arbetet utförts. Smygbrädor och foderbrädor sitter inte riktigt rätt och fönsterblecken är uppvikta mot smygbrädorna istället för bakom. Husägarens ansvar enligt hantverkaren Hantverkaren hävdar att de avtalat med husägaren att denne skulle stå för målning och fogning själv, och eftersom det inte gjorts skulle felen ha uppstått på grund av detta.

Fönsterbyte
Göra fönsterbyte i Stockholm
by Fönsterbyte Stockholm/ on 09 Jan 2020

Göra fönsterbyte i Stockholm

Ett fönsterbyte kräver sina hantverkare och en del expertis, vilket vi som arbetat länge i branschen har erfarenhet av. Om ett- eller flera fönster i din fastighet börjar gå itu, är det läge att göra någonting åt detta. Att göra ett fönsterbyte i Stockholm är inte svårt och vi kan hjälpa till. Vi gör hela förloppet smidigt och lätt och det är alltid viktigt för oss på Fönsterbyte Stockholm att ha ett stort engagemang för våra kunder.