Därför ska man välja glidhängda fönster?

post thumb
Glidhängda Fönster
by Fönsterbyte Stockholm/ on 09 Feb 2023

Därför ska man välja glidhängda fönster?

Det är inte alltid så lätt att välja rätt fönster vid ett fönsterbyte. Det finns många olika typer av fönster att välja på och valen kan kännas oändliga. Ett av valen man ställs inför är hur man vill öppna sitt fönster. Skall det vara fast, vara sidohängt, öppnas utåt eller inåt? Ett val som många kanske inte tänker på är glidhängda fönster. Denna typen av fönster går att vrida både upp och ner, i 180 grader. Dagens moderna glidfönster är en kombination av smarta och säkra funktioner tillsammans med äldre tiders hantverk.

Enkelt att öppna och stänga

Glidfönstrets handag sitter på fönstrets nedre del och beslaget har en säkerhetsspärr som förhindrar att fönstret öppnas hela vägen. Har man nyfikna barn är detta en utomordentlig säkerhetsanordning. Först öppnas fönstret till ett vädringsläge, och när man håller in spärren kan fönstret öppnas till putsläget. Fönstret går att öppna och glider upp till 180 grader utan att först behöva ta bort blommor etc från fönsterbrädan. En fördel om man vill vädra ordentligt.

Enkelt att putsa, både på ut-och insidan

Med glidhända fönster behöver man inga stegar, hänga i selar eller behöva ropa på hjälp för att klara putsandet. Man putsar enkelt alla husets fönstret säkert från insidan vilket är en stor fördel om man bor högt upp i ett flerbostadshus eller på villans övervåning. Det är även en fördel om man har fönster som är svåråtkomliga eller otillgängliga av olika anledningar.